Maria Kofoed

Paradressur B landsholdsrytter

OM MARIA

Maria er en talentfuld og dedikeret pararytter, som træner hos JC Equestrian med sin hest Sir Salvador.

Maria bor i København, hvor hun studerer på Københavns universitet. Men hun tager gerne den lange vej til Sydfyn for at sikre det, hun mener, er den bedste træning for hende og Sir Salvador.

MARIA OM JC EQUESTRIAN

“For os pararyttere er det utroligt vigtigt at finde en træner, som kan “fylde ind” på de områder, hvor ens handikap besværliggør træningen. Samtidig er det altafgørende at finde den rigtige kemi mellem hest, rytter og træner.
Jeanette er en ekstremt dygtig træner. Hun finder altid nye måder at udvikle mig på, og hun får det bedste frem i Sir Salvador.”

RESULTATER

Udtaget til Paradressur B Landshold 2012
U25 DM Guld 2018
DM Bronze 2018
DM Bronze 2019

MÅL FOR FREMTIDEN

Ride en række internationale stævner
Holde score på 70-72%
Ride Nordiske Mesterskaber
De ultimative mål er A-landsholdet og at ride EM

Marias historie

Da Maria i 2016 afsluttede sin tid på Oure skolerne stod hun overfor en vanskelig beslutning. Forud var gået et et år, hvor hun, under kyndig vejledning fra Jeanette, havde udviklet sig meget. Men da Maria stod overfor at skulle starte som studerende på Københavns Universitet, måtte beslutningen være at flytte Marias hest, Sir Salvador, til en dygtig træner i Nordsjælland.

Desværre viste det sig, ikke at være det match, og det gik udover både udvikling, resultater og humør. I maj 2017 var Maria tilbage på Broholm Gods for at træne op til DM. Og det blev noget af en øjenåbner: “Jeg fik min hest igen! Efter vi kom tilbage til Jeanette ændrede det hele sig – her var bare den særlige kemi og forståelse for at træne en parahest, og jeg var så glad for at kunne kende min hest igen.”

Det blev afgørende – Sir Salvardor kom tilbage til JC Equestrian, og siden har Jeanette, Maria og Sir Salvador jagtet resultater sammen. De træner stenhårdt, hver gang Maria tager turen til Fyn – og det fungerer overraskende godt, fortæller Maria: “Jeg tænker det som en mini-træningslejr hver uge. Jeg kan være 100% tilstede og bare fokusere på at blive bedre.”

Og den ambitiøse tilgang har virket – den har bl.a. kastet et U25 DM Guld af sig samt to gange DM-bronze, hvor Maria placerede sig bedre end flere A-landsholdsryttere. Og fremtiden tegner lyst. Nu landstræner, Jeanette Larsen, anser det for at være “meget realistisk at Maria bl.a. kommer til at ride Nordiske Mesterskaber.”